• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  STORSTÖLD I RÖÅN

  Under helgen utfördes en avancerad stöld i Röån—en riktigt raffinerad kupp  i den högre skolan.

  På planen utanför Röåns Möblers varuintag uppmärksammades i går morse bilspår och fotspår, som ledde upp till kundentrén.

  Eftersom Röåns Möbler för en kort tid sedan blev bestulen på diesel och en sandningsvagn(!) har inga dyrgripar nu förvarats eller exponerats utomhus. Hela entrédelen gapade därför förfärande tom när de förhoppningsfulla inkräktarna smög in bakom entréhörnet. Men vilken besvikelse!!!!! Vilket elände!! Där fanns absolut ingenting att tillgripa. Så borde man inte få chockera intet ont anande tjuvar. Vad skall dom leva av om alla gör så ????????

  DÅ, mitt i detta elände, såg dom ljuset…….. som i en uppenbarelse : Tre små dörrkransar bundna av en av byns små tanter, som på detta vis söker dryga ut sin pension. Bingo! Utflykten var inte förgäves. Kransarna stals resolut av dessa/denna inverterade Robin Hoodgangsters.

  Sådana här händelser sätter fantasin i rörelse. Vilka tjuvar tar tre dörrkransar? Kan det vara de organiserade kriminella gängen från Baltikum? ”Nu skall vi fara till Sverige och stjäla dörrkransar. Och vi skall slå till hårt mot en liten gudsförgäten by centralt mitt i den svenska skogen”.  Njaeee, det känns nog kanske inte helt sannolikt. Sicilianska och ryska maffian och de flesta andra kriminella nätverk av betydelse kan förmodligen också uteslutas.

  Så vad återstår då??

  Jaa, det undrar man samtidigt som man fylls av ett stort vemod över att det finns krakar, som måste  ta bilen ut i natten och gå på tjuvjakt och inte finner annat att tillgripa än tre ynka dörrkransar. Hur tänkte dom/hen när det inte fanns ngt mer substantiellt att lägga vantarna på?

  -”Neej, nu blir jag så arg så nu tar jag dom där dörrkransarna. Visserligen har jag bara en ytterdörr men jag får väl ge bort de två andra i julklapp!!!!!!!”

  Julen närmar sig och då skall man vara snäll, vilket förvisso inte är min starkaste sida, men min önskan är ändå att de som slutligen får dörrkransarna hänger upp dem på sin ytterdörr första advent och får en riktigt fin jul. Även tjyvarna tillönskar jag en dräglig jul ty om man är en sådan stackare och tjyvamatör att man stjäl dörrkransar är man säkert i ett desperat behov av välgångsönskningar.

  Om det hjälper är en annan fråga.

   /Tarabrita

  Lämna en kommentar