• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  Trettondag med byaberättelser

  Berättarkvällar hade vi ofta här i byn när Nicke Sjödin levde och det var då Nicke själv, som höll i dessa möten. Nu har några eldsjälar åter blåst liv i dessa sammankomster. Väldigt bra initiativ av Stig-Ingvar, Britt, Mia m.fl!!

  Svante, Roland, Helge, Jonny, Hans och Mia

  I går, trettondagen, hade Britt och Hans bjudit in till en sådan berättarkväll och  även ställt i ordning Janssons Frestelse, kaffe och kaka. Det  blev en väldigt trevlig avslutning på julen med många glada skratt. Förhoppningsvis fick Stig-Ingvar svar på en del frågor, som han hade med sig. Det var roligt att höra hans berättelser om att Viklundarna stammade från Gräsmark i närheten av Sunne, Värmland och en massa annat om folk, som bott i den västra delen av byn. För en, som inte har en endaste släkting i byn, är det ändå väldigt intressant och än i dag kan helt “nya” obegripliga dialektala ord dyka upp. I Jerker Sjödins bok “Röåborna” står ju de mesta om byn och om det som ev. fattas kunde Helge, Britt och Stig- Ingvar berätta.

  Hans, Mia, Britt och Stig-Ingvar

  Janssons Frestelsen var perfekt; krämig och smakrik och alla lät sig väl smaka.

  Utanför det hemtrevliga köket härjade, enligt meteorologerna, stormen Cora så det var med viss bävan man gav sig ut i mörkret för en liten bilfärd hem. Men det syntes inga stormspår . Vägen var farbar och inte blåste det speciellt mycket heller. Skönt.

  Läs här om våra tidigare berättarkvällar.

  Ett stort TACK från

  /Tarabrita

  En kommentar till “Trettondag med byaberättelser”

  1. Anita says:

   Så trevligt! Jag skulle gärna suttit i en vrå och lyssnat till alla gamla berättelser. Jag har också har anor i värmländska Gräsmark. 🙂

  Lämna en kommentar