• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  Hur centerpartister tänker. Om Vaberget

  Nu har Sollefteås centerpartister i en insändare i TÅ (28/5) deklarerat hur de tänker om Vabergetindustrin. Och de tänker tyvärr som befarat.  RÖÅN » Blog Archive » “Hur jag tänker”… Om Vaberget (junselebyar.se)

  Tänker dom att ”Paris….förlåt Hamre….är värt en mässa” ? Jajamänsan!!! Dansen kring ”guldkalven” Hamre fortsätter.

  Tänker dom att ”Ändamålet helgar medlen”? Jajamänsan, det måste man utgå ifrån eftersom de inte med ett ord berör brutna vallöften och gällande översiktsplan. Detta är en demonstration av sällan skådat förakt och nonchalans gentemot ett demokratiskt fattat beslut. Och vallöften från det hållet skall man tydligen inte lita på. Och kanske inte endast vallöften????????

  Beträffande vallöftena om att ingen ny vindkraft skulle tillåtas kan Röåns Hemsida friska upp minnet av ett exempel som centerpartiet gav till undertecknad som frågeställare i TÅs kampanj #kandulova.

  #kandulova

  Gå gärna in och titta. Där finns fler frågor och svar

   

  INSKICKAT 30 AUGUSTI 2018 – 14:42

  Kan du lova att ingen mer storskalig vindindustri beviljas i Sollefteå kommun?

  Brita Isaksson

  SVARAT 3 SEPTEMBER 2018 – 00:31

  Hej Brita, tack för din fråga. Översiktsplanen som antogs 2017 gör att nya etableringar inte är möjliga bortsett från förtätningar i redan befintliga områden. Centerpartiet vill att värden som skapas i bygden också ska stanna i bygden. Därför driver vi frågan om återbäring på vindkraft- och vattenkraftspengar genom regionaliserade skattebaser. För Sollefteås del skulle det innebära flera hundra miljoner per år till ex. skolan vården & omsorgen.

  JOHAN ANDERSSON

  Gruppledare för Centerpartiet i Sollefteå kommun

   

  /Tarabrita

   

   

   

   

   

  Lämna en kommentar