• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  Invigningen av Röåforsarnas Naturresevat

  Röån uppströms skjutbanan              Foto: Oskar Norrgrann

   

  I dag hade vi besök av Oskar och Johan från länsstyrelsen. Vi fortsatte planeringen av invigningsdagen 15/7.

  Det är nu klart att vår landshövding Berit Högman kommer att närvara och invigningstala. Så roligt!!!! Sedan tidigare är det klart med Jacke och Hervor Sjödin. Vi är även glada att kunna presentera musikalisk underhållning av “Högdas Svänggäng med Vänner”. Platsen är Röåns skjutbana och vi kommer även att försälja förtäring(kaffe, dricka och hembakt bröd. Förhoppningsvis även varmkorv och /eller liknande)

  Festligheterna kommer att börja 13.00 men tipspromenaden kan man få starta på redan 11.30. Tre riktigt fina priser utlovas. Första pris är ett presentkort på Röåns Möbler ( 1 000 kr) plus en bok från Länsstyrelsen. Två intressanta och högtidliga invigningstal, ett av landshövdingen och det andra av Oskar Norrgrann, (enheten för skyddad natur) utlovas och bandklippning. Därefter följer musikalisk underhållning av svänggänget varefter vi slutligen släpper loss Jacke.

  På eftermiddagen, då festligheterna vid skjutbanan upphör….kanske vid 4-tiden…. kommer det att finnas möjligheter för intresserade att ta del av en liten konstutställning och försäljning av lokala produkter på Röåns Föreningshus. Klockan 4 talar Hervor Sjödin om Nicke, “Nicke Sjödin i våra hjärtan”. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa böcker av Nicke, Hervor och Jerker Sjödin.

  Vi hoppas på vackert väder denna dag, då vi firar Röåns definitiva skydd mot exploatering, och hälsar alla besökare hjärtligt välkomna att fira detta tillsammans med oss.

  Röåns Byalag och Röån-Lasele FVOF

   

  /Tarabrita

  En kommentar till “Invigningen av Röåforsarnas Naturresevat”

  1. Hervor Sjödin says:

   Oj så roligt det ska bli att få komma och vara med i Röån den 15 juli! Tack för inbjudan!

  Lämna en kommentar