• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  DEMOKRATINS DÖDGRÄVARE

   Vår kommunstyrelse tog i går beslutet att föreslå fullmäktige tillstyrka profitören Flodins miljöförstörande vindindustrianläggning Ranasjö. Detta skedde efter beslut av Elisabeth Lassen, John Åberg och Nicklas Lind (ersättare) i TeknikUtskottet. Jag kan tyvärr inte här lägga ut det av TeknikUtskottet ihoptotade underlag, som kommunstyrelsen hade att grunda sitt beslut på men kan försäkra att det var uppseendeväckande torftigt. Man godkände i stort sett explotörens beskrivning och önskemål rakt av. I sådana här ärenden brukar man (i normala kommuner) inhämta Samhällsbyggnadsnämndens åsikt och kompetens. Där finns nämligen kompetens. Men icke!!!!!!! Inte heller hade kallelsen till kommunstyrelsmötet lagts ut på kommunens hemsida, som brukligt är. En koll bakåt i tiden visar att kallelse läggs ut ca en vecka innan resp. möte. Denna kallelse lades ut 09.23 i går morse….alltså samma dag. Och det var ingen tillfällighet. Hela denna vindcirkus har behandlats på ett makalöst maktfullkomligt sätt av kommunledningen och focus har legat på, att på miljöns och människors bekostnad, till varje pris driva igenom exploatörernas projekt.

  Mina tankar går idag till de närmast drabbade och den biologiska mångfalden i vårt område.

  Tarabrita

  7 kommentarer till “DEMOKRATINS DÖDGRÄVARE”

  1. B.Stymer says:

   Så går det ofta till i demokratin Sverige när det gäller vindvansinnet. Girigheten parad med dumhet skapar ondska som inte skyr några medel.
   Låt er inte förtryckas.
   Överklaga enligt kommunallagen där ni anger formella fel, inte utlagda möten, bristande eller obefintligt beslutsunderlag, olaglig hantering av ärendet o.s.v.

  2. thomas skogman says:

   snodde din text för en insändare tarabritta,,hoppas det inte gör nått,,vi står på samma sida 🙂
   Thomas Skogman

  3. Brita Isaksson says:

   Jag tycker inte alls om att ni “snor” min text. Jag tror inte alls att jag “står på samma sida” som Stymer och Skogman. Jag är definitivt för vindkraft på rätt ställen och efter riktig prövning. Jag beklagar om min text nu används på ett sätt och i ett sammanhang, som jag inte avsett.
   /Tarabrita

  4. thomas skogman says:

   tråkigt att du känner så,,ska självklart återkalla insändaren.

  5. thomas skogman says:

   Men jag kommer att använda din information som underlag för en egen text.

  6. Brita Isaksson says:

   Hej Thomas!
   Ledsen att jag tog i så. Det är bara det att vindkraftdebatten är så polariserad. Jag tycker det är obehagligt att bli hopbuntad med klimatskeptiker t.ex. och i många fall verkar det som om de allra mest rabiata vindkraftmotståndarna i.st. lobbar för kärnkraft. Det finns så klart områden, där vindkraft kan vara ett bra alternativ, men man måste behandla hela tillståndsfrågan på ett demokratiskt, seriöst sätt och även ta hänsyn till människor och den biologiska mångfalden. Det, som nu tillåts ske i Ådalen, då det är fritt fram för profitörer att förstöra våra höjder, är fruktansvärt och en eftervärld kommer att döma oss hårt. Historien är dessvärre full av exempel på människor, som bara “lytt order” och inte sagt sig veta någonting.
   Tarabrita

  7. Anita says:

   De mest “rabiata vindkraftsmotståndarna” ser ingen motsättning mellan vind- och kärnkraften Britta. Vindkraftsmotståndarna förstår bara inte varför vår rika och fantastiska vildmarksnatur i Norrland ska offras för att Europa främst Tyskland ska kunna kompensera sin CO2-utsläpp. All vindkraft i Norrland ska exporteras. Vindkraft är dessutom generellt ett otroligt olönsamt energival som bara gynnar exploatörerna. Inte abonnenterna.

   Det sk klimathotet har tyvärr blivit ett skäl för vindkraft. Det är ett argument som olika naturskyddsföreningar och vindkraftsetablerare dessvärre slukat med hull och hår för egen vinningsskull. Vindlobbyn har tillsammans med klimatlobbyn lyckats väl med sin propaganda.

   Sollefteå kommuns politiker har än en gång visat hur djupt okunniga och odemokratiska de är. Sollefteå kommun offrar naturen utan några som helst hänsyn till invånarna och efterkommande generationer.

  Lämna en kommentar