• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  Nya bron över Röån

  Hängbron över Röån är nu klar. Detta kan vi i första hand tacka Kurt och hans medhjälpare Sten-Erik för. Anders har stått för svetsinsatser och även Roland (Öberg) har ställt upp. På de bilder, som följer, verkar det som om bron inte är så högt över vattnet men det är en synvilla. När man står mitt på bron och den  svajar till i vinden så känns det väldigt otäckt. Ändå finns det vajrar att hålla i. När Kurt och Sten-Erik jobbade med och framför allt PÅ bron fanns det inga vajrar.

  Bron sedd från Harriet och Kurt

  Bron sedd från Harriet och Kurt

   

  På väg ner mot bron

  På väg ner mot bron

   

  Närmare

  Närmare

   

  ....och närmare

  ....och närmare

   

  ...och nu måste man ge sig ut

  ...och nu måste man ge sig ut

   

  På darrande ben mitt på bron tar jag denna bild på Harriet och Kurts hus

  På darrande ben mitt på bron tar jag denna bild på Harriet och Kurts hus

   

  I och med att bron färdigställts har Röåns FVOF slutfört återställningsarbetet av Röån. Då, när grävskopan skulle fram, kunde inte den gamla bron räddas men nu har vi tack vare fina insatser en ersättningsbro…en fiskebro.

  Ett stort TACK till de, som utförde detta jobb!!!!

  /Tarabrita

  Lämna en kommentar