• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  Lika barn leka bäst

  Hoppsan! Vilka sitter här tillsammans i solen?Hans-Erik Flodin och Mona Olsson bar kläder från 1920-talet.

  Hans-Erik Flodin och Mona Olsson bar kläder från 1920-talet.  

  I en artikel i TÅ kan vi läsa mer om detta

   

  Denna bild ligger inte här för att jag skulle vara ett fan av dessa två. Tvärtom faktiskt. Men dagens vindkraftinsändare i Tidningen Ångermanland, undertecknad av en Mona Olsson är väl värd att uppmärksamma som ett riktigt bra inlägg mot vindkraft. Den rakt igenom undermåliga insändaren med bl.a. personangrepp förtjänar verkligen spridning. Är det på detta vis vindkraftexploateringar i Sollefteå kommun skall saluföras? Ja, då tror jag faktiskt  att det finns hopp för alla de, som lägger ned stor möda på att med SAKLIGA argument försvara miljön och kommuninnevånares rätt till en omgivning fri från storskalig, naturförstörande vindindustri.

  Därför, här kommer insändaren. Läs och häpna!

  “Bra vind i Sollefteå kommun – vi har inte råd att säga nej till vindkraft

  Jag röstade i valet 2019 på Centerpartiet i Sollefteå kommun på grund av att jag trodde på partiet och Johan Andersson (C).

  Nu har jag lyssnat till Johan Andersson på nyheterna, att Centerpartiet säger nej till vindkraft på Storsjöhöjden och Fängsjöområdet

  Jag trodde att Centerpartiet var ett grönt parti som förstått att vi måste värna om vår jord och att vi måste tänka om och använda förnyelsebar energi, där vindkraft och sol är de enda alternativen – och att vindkraft är det enda alternativet som kan ersätta det smutsiga kolet i framställning av elenergi.

  Att Västra iniativet skulle säga nej till vindkraft är ju helt klart, för de skiter i miljön och går emot vad Sveriges folkvalda regering har bestämt om att vi måste vara koldioxidfria i framtiden och att vi i Sverige skall satsa på vindkraft för miljöns skull.

  Nu är den stora frågan: var står vänstern? Jag skulle inte trilla av stolen om de säger nej, för de förstår väl heller att vi måste värna om våra barns framtid här på jorden.

  Sen Jonna Jinton i Grundtjärn, som tar strid mot vindkraften, du verkar inte ha förstått vad vindkraft har för funktion på vår jord och varför tror du att det planeras vindkraft i detta område?

  Jo, vi måste bygga vindkraft där det finns bra vind hela året och det gör det i hela Sollefteå kommun, så ta vara på den för den smutsar inte ner luften.

  Dessutom finns det bra elnät här som kan ta vara på elen eftersom vi har vattenkraft i närområdet och därför behöver vi inte bygga så långa elledningar.

  Alla kommuner i Sverige har inte så bra vind som Sollefteå kommun och därför kan man inte bygga vindkraft i alla kommuner. Om du mår dåligt av att vindkraftverken tycker jag att du borde tänka om, om du skall bo kvar.

  Vi måste tänka om för vår jords framtid, lyft blicken och se vad som händer i övriga världen. Vi blir fler och fler som vill ha elenergi och den måste vara framställd på ett miljövänligt sätt, annars går det åt helvete för jordklotet!

  Vindkraft ger också arbete till ett flertal personer med familjer och andra företag i närområdet.

  Har vi råd att säga nej till vindkraft i Sollefteå kommun?”

  Mona Olsson

   

  Nu kan det ju hända att detta är en helt annan Mona Olsson. Men jag tar risken. Är gaaaaaaaaaaaaaaanska så säker på att det är samma person, som undertecknat insändaren,  som sitter bredvid Flodin i solen. Flodin är ju mannen, som har väldigt mycket vindrelaterat elände på sitt samvete.

  Tarabrita

   

  Lämna en kommentar