• Hem
 • Byn
 • Karta
 • Historik
 • Evenemang
 • Arkiv
 • Rädda Ån
 • Förra
 • Gästboken
 •  

  Stöd Ramselebornas kamp mot barackstaden

   Namninsamling mot den planerade Barackstaden i Ramsele

  Allt fler protesterar nu mot det olämpliga i att, mitt under en pandemi, förlägga ca 200 utländska arbetare i en barackstad centralt i Ramsele. Om Du vill hjälpa Ramseleborna och alla oss andra  närboendet att förhindra denna förläggning kan Du deltaga i denna namninsamling. Om protesterna blir tillräckligt stora kanske våra politiker tvingas tänka om.

   

  Information finns även på sidan  Ramsele anslagstavla och forum 

  Det möte, som hållits i Ramsele finns utlagt på YouTube

  Debatten förs även på bl.a.Snurrigt FB-sida Motvind- Vindkraftexploateringen i Sollefteå kommun

  Turerna i detta (de som vi känner till) är märkliga och det skulle ta för mycket tid och plats att bena ut allt här. Det är bäst att alla själva tar del av det som finns att tillgå bl.a. via sociala medier.

  En sorgesam historia är detta verkligt- särskilt beaktandes det i dagsläget dåliga kunskapsläget  om Corona. Se bl.a. WHOs senaste information (bl.a. Michael Ryan). Att kasta ur sig kommentarer i stil med att smittan redan är här, att det redan finns en samhällsspridning eller- ännu vårdslösare -lekmannaexpertomdömen om “flockimmunitet” avslöjar en avgrund av lättsinne och okunskap.

  Frågan är nu: Hur värderar politikerna sina medborgares liv och hälsa? Hur många kronor? Detta skall det förhandlas om och detta (arrendestorleken) skall tydligen nu tas upp i ett extrainsatt kommunstyrelsemöte. Låt oss hoppas att i alla fall några av beslutsfattarna inser hur litet vi vet, hur stor osäkerheten därmed är och att därför i första hand försiktighetsprincipen skall tillämpas.

  /Tarabrita

   

   

   

  Lämna en kommentar